Peter Nilsson, först att genomföra utmaningen till fots

Men det där gick väl bra! Det tog exakt 12h så när på som nån minut. Kvart över 10 på förmiddagen startade jag från Bruket, kvart över 10 på kvällen klev jag upp på toppen av Ekebyhovsbacken där en liten råbock stod och väntade på mej. Då hade jag sprungit 75 km (eller 80 om man räknar min angöring från Jakobsberg till starten).

Jag körde Solo från Bruket till Sollentuna C, där Elin mötte upp. Vi sprang tillsammans in till Södermalm där Elin hoppade av (nästan en halvmara, och hon har inte sprungit på flera månader!). Värmen var inte kul och den biten var värst, det hade inte gått om vi inte hade haft sällskap. Dessutom sprang vi på Reima som satt och relaxade på en restaurang, tack för vattnet!

Sen blev det sololöpning igen, först till Hammarbybacken där Ingela gav mej en puss och skickade mej vidare. Nu kom hörlurarna på igen och det fick räcka som sällskap resten av vägen.

Stannade till här och där för att fylla på vätska, annars var dom längsta stoppen just uppe på topparna, där det skulle facebookas och krånglas Smiley

Kände mej stark hela vägen utom just mitt på dagen när solen stekte som värst. Inga skavanker under vägen, dagen efter bara lite stelt i knäna. Inte en blåsa, inte ett skavsår, inte en blånagel på fötterna (förutom dom jag sparat på sen 6-timmars i mars!)
Två lågvattenmärken (förutom den plågsamma solen) var när GPS:en tappade spåret nedanför Flottsbrobacken. Där stod jag ensam bland gravstenarna på St Botvids kyrkogård och hade ingen aning vart jag skulle. Och strax därefter missade jag färjan till Ekerö med mindre än en minut och fick umgås med myggen en halvtimma. Då var jag måttligt glad.

Skulle jag göra om det här? Tja, på sätt och vis har jag redan gjort det eftersom första försöket i maj klipptes kort Smiley Det finns ju lite incitament att dels göra om det här i grupp (Urban Seven Summits Tour 2013?) och dels göra om det solo fast på bättre tid. Om bara NÅN annan löpare gör om det här så kommer mitt ”rekord” att ryka all världens väg, det är jag säker på, men det vore ju kul att bättra på sitt eget PB. Marginal för putsning av tiden finns ju. Synka med färjan, kortare drick- och matstopp, färre felspringningar med bättre karta, inte larva sej med Facebook så mycket och framför allt, en starkare långdistanslöpare än jag lär nog hålla betydligt högre tempo och klara sej med färre microstopp.

Om Johan Ekroth

Jag är marknadschef på Addnature, vilket bl.a. betyder att jag är ansvarig för denna bloggen. Utöver att marknadsföra Addnature gillar jag att åka skidor, springa och cykla i skogen, kitesurfing, surf, skejt och kommer snart att börja klättra igen (så fort mina döttrar har åldern inne).
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s