Peter Nilsson, snabbast på såväl cykel som till fots

Jag tyckte rundan var så pass trevlig när jag sprang den att det också kunde vara värt att cykla runt samma väg. Så jag införskaffade en billig mountainbike och det som behövs runtomkring (pedaler, skor och cleats, lås, slang mm) och tog två veckor på mej att bekanta mej med fordonet ifråga. Jag har ju inte cyklat på allvar på säkert tjugo år så det var lite rostigt.

Rundan bestämdes i sista stund att gå moturs. Dels för att slippa bilfärje-debaclet från tidigare tillfällen, dels för att få närmare till pendeltåg när rundan är avklarad.

Snälla Ingela skjutsade mej på morgonen till nedanför Ekebyhovsbacken och redan vid första toppbestigningen fick jag kliva av och gå i värsta rullgruset. Inte bra.
Men därefter rullade det faktiskt på i rask takt. Kort väntan på färjan, bra vägval till Flottsbrobacken och snart var den också besegrad. Fantastiska cykelvägar mesta vägen till Högdalen gjorde att sen sträckan också kändes väldigt kort, men ack så svårt det är att komma upp med cykel på Hökarängstoppen.

Sen rullade topparna på, Hammarbybacken och Hagatoppen med kort lunch, fina stigar längs Edsviken och snart var jag uppe på Väsjöbacken. Cykeln vändes västerut och med mindre motvind gick farten upp en smula och sista sträckan fram till Bruket kändes riktigt lätt.

Total tid: 5:55
Tid på sadeln: 4:25
Sträcka: 75 km
Med det slog jag tidigare lag med en timma eller två, men några av dom lagen cyklade uppåt 100 km!

Hur som helst, det var kul att vara först att klara utmaningen solo både som löpare och cyklist. Men vad som kommer vara ännu roligare är att se andra göra om det här på bättre tider och som lag. Och nån gång (kanske redan i höst?) blir det säkert repris i organiserad form, håll ögonen öppna i både löp- och cykelgrupperna.

Om Johan Ekroth

Jag är marknadschef på Addnature, vilket bl.a. betyder att jag är ansvarig för denna bloggen. Utöver att marknadsföra Addnature gillar jag att åka skidor, springa och cykla i skogen, kitesurfing, surf, skejt och kommer snart att börja klättra igen (så fort mina döttrar har åldern inne).
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s