Kristian springer snabbast

Efter att under 3 veckor kollat kartor och drömt om denna enkla men i mina ögon optimala “vardagsutmaning” var det äntligen dags den 21 oktober. Perfekt väder, mulet, runt 11 grader och ganska fuktigt. Började med en taxiresa till Ekebyhovsbacken kl. 06.30. Gick upp längs grusvägen till toppen där det fortfarande var mörkt. Exakt 07.00 stämplade jag in och började sedan, väldigt lugnt, att jogga till färjan.
Efter färjan blev det löpning längs lite större bilväg och sedan längs cykelvägar bort mot Flottsbro som syntes på långt håll. Från Flottsbro var det orientering bland alla bostadsområden till Högdalen. Kul med att läsa kartan, gjorde att jag fick sysselsätta hjärna med lite konstuktivt arbete. Hade flyt och kom ganska rakt på.

Högdalstoppen var mäktig och ett riktigt eldorado för backträning (inte för min del denna runda). Väldigt kul koncept att springa till och bestiga toppar, det är motiverande att se toppen på håll och kul avbrott att få kämpa uppför för att få njuta av utsikten.

Hammarbybacken kom jag till från baksidan och väl uppe tog jag en kort paus och kollade var jag varit och vart jag skulle. Backen ligger som en knutpunkt och jag tror man ser nästa alla Stockholmstoppar härifrån.

Fick lite citykänslan på väg mot Hagakullen när jag sprang längs Regeringsgatan och Roslagsgatan.

Hagakullen kändes ganska liten i jämförelse med de andra topparna. Vid Edsviken la min GPS av (stod då på 55km inklusive färja). Här fick jag sällskap av en polare, Johan, som körde mtb till Väsjöbacken.
Från Väsjöbacken via Järvafältet började kroppen kännas ganska seg men när jag fick syn på Bruket kom lite krafter tillbaka. Hela rundan tog 9 tim och 30 min. Sträckan vet jag inte men gissar på ca 7 mil. Kändes skönt att inte hetsa och att kunna stanna och äta och dricka lite då och då. För min del var upplägget perfekt att börja på Ekerö och sluta vid Järfälla eftersom jag hittar kass söder om stan (inte nu längre). Det  var bra att vara hyfsat pigg där.

Sammanfattningsvis är detta en kanonrunda som säkert många som gillar att springa långt skulle uppskatta. Jag tror och hoppas att detta kommer bli en riktig klassiker. Tack Addnature för idén och inspirationen!

Om Johan Ekroth

Jag är marknadschef på Addnature, vilket bl.a. betyder att jag är ansvarig för denna bloggen. Utöver att marknadsföra Addnature gillar jag att åka skidor, springa och cykla i skogen, kitesurfing, surf, skejt och kommer snart att börja klättra igen (så fort mina döttrar har åldern inne).
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kristian springer snabbast

 1. Marika Ziesemer skriver:

  Hej Kristian!

  Vad roligt att läsa din berättelse om Sthlms sju toppar efter alla dessa år! Roligt att du är i farten, precis som förr, efter alla dessa år!

  Nu snurrar minnen från första egna turen på vinterfjäll, med Anders och Christoffer. Några biologilektioner och annat roligt!

  Ha det så bra! Och stort lycka till till nästa äventyr! En tur föder en ny tur:-)
  Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s