Det blev i alla fall bullar …

Cyklister: Anthony Krystek och Gunnar Zetterqvist

Tid: 5 h 43 min

Det var i våras någon gång som vi först kom på tanken att försöka oss på den här utmaningen. Förberedelserna bestod mest av funderingar kring vägval och val av cyklar (till slut valde vi racer och cyclocross med racerdäck). Vi hade även hunnit med att rekognoscera några av topparna i förväg.

Den 18 augusti bar det iväg. Tanken var att vi skulle börja riktigt tidigt på lördagmorgonen för att undvika trafik, fotgängare och annat som kunde sakta ned vår framfart genom staden. Målsättningen var att slå den dåvarande bästa tiden om 5 h och 55 min. Nu blev det lite sovmorgon istället och ”uppvärmning” på cyklarna från Solna till Ekebyhovsbacken. Väl där startade vi klockan och satte av mot färjeläget. Dit kom vi med bara några minuter till godo och upptäckte då att det inte nödvändigtvis gick att betala med telefonerna denna dag. Som tur var gick det bra att betala med kort ombord på båten. Något man tycker att personalen där borde ha koll på …

Från färjan rullade det på i bra fart tills vi kom till Högdalstoppen. Eller vad vi trodde var Högdalstoppen. Väl uppe såg vi oss omkring och visst fanns det två toppar i närheten som båda såg högre ut än den vi stod på. ”Lika bra att ta den högsta nu när vi ändå är här” resonerade vi. Väl uppe på nästa topp visade sig den tredje och sista toppen vara ytterligare några meter högre… ”Lika bra att ta den också då” resonerade vi. ”Urban 9 summits, here we go…” Därifrån gick det sådär med kartläsandet till Hammarbybacken men därefter gick det betydligt bättre.

Stan blåste vi igenom utan problem och därefter visste Gunnar precis hur vi skulle cykla. Det skulle visa sig avgörande för att nå vårt mål, d.v.s. den då snabbaste tiden på Urban 7 Summits. (Även om det senare skulle visa sig att det var fler som var betydligt snabbare än vi.) Hagabacken och Väsjöbacken plockades i ett bra tempo och sedan var det bara att nöta mot Bruket. Gunnar som cyklade först fick fortsätta med detta och en annan som inte suttit på en cykel på tre år fick slita för att näppeligen hänga med. En stund senare stod (eller låg) vi på toppen av bruket, stolta över att klarat vårt mål med några minuters marginal.

Dagen avslutades med läsk, kaffe och bullar i mängder på Görvälns slott!

Om Johan Ekroth

Jag är marknadschef på Addnature, vilket bl.a. betyder att jag är ansvarig för denna bloggen. Utöver att marknadsföra Addnature gillar jag att åka skidor, springa och cykla i skogen, kitesurfing, surf, skejt och kommer snart att börja klättra igen (så fort mina döttrar har åldern inne).
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det blev i alla fall bullar …

  1. Sara Andersson skriver:

    Imponerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s