Andreas Bartsch & Markus Bartsch

Den 30/6 tog jag och brorsan våra mountainbikes på en riktigt fin runda över Stockholms slalombackar. Tanken var att ta en heldag och trampa på i lagom tempo och inte alls titta på klockan. Allt flöt på väldigt bra, förutom lunchshoppingen på Mac Donalds där det säkert tog minst 10 min att få några cheese, så när vi var på näst sista toppen insåg vi att 6 timmar var möjligt och trampade på riktigt ordentligt över Järvafältet. Väl uppe på bruket stannade vi, mycket nöjda, våra klockor på tiden 5.53.

Nästan lika roligt som att trampa runt är ju att hitta en bra och kul väg. Mest nöjda är vi nog med att vi trampade ‘över’ alla topparna, dvs ena sidan upp och andra sidan ner, aldrig samma spår,  och att vi i princip inte hade några felkörningar alls. Vägen gick från Ekebyhovsbacken där vi startade strax före kl 8 och rullade joggingspåret ner mot färjan som avgick kl 8. Västra sidan av Albysjön och så mtb-spåret upp för Flottsbro. Ner på baksidan och genom skogen till villakvarteren strax söder om Flottsbro. Genom Huddinge rullade det på bra, var typ nerför hela tiden, kändes det som i varje fall (svag sydlig vind). Högdalstoppen hade vi rekat, vilket var tur, eftersom den är lite knepig (och för övrigt enda toppen där inte incheckningspointen fungerade). Vi tog grusvägen upp på mittentoppen och fick sedan gå brant sista biten upp till högsta toppen. Sen blev det downhillspåret ner och vidare rull mot Hammarbybacken. Även där grusväg upp och downhillspåret ner, det gröna. Vidare över söder via Danvikstull och sedan Regeringsgatan (olyckligt McD stop) och så Sveavägen. Sedan kom topp två vi inte lyckades cykla upp för. Vi ledde cyklarna upp på Hagatoppen via stigen från Hagaparkeringen och rullade sedan vägen ner på andra sidan. Vägen längs hela Edsvikten var nog den finaste med mycket stig och grusväg och efter den fina vägen blev det att trampa upp för sega Väsjöbacken. Rätt slitna när vi väl var uppe men vi såg att tiden var oväntat bra så det blev ingen jättepaus. Snickers, nötter, dricka och upp på cyklarna igen och ner för grusvägen och så slutet av skidbacken och full fart mot Bruket. Litet trixit vid Häggvik bland alla på och avfarter till motorvägarna där inte kartan täckte, men vi lyckades hitta igenom till Järvafältet och började trampa på ganska bra. Målet kändes nära och eftersom vi båda är uppväxta i Jakobsberg var det lite extra kul att ”komma hem” och trampa på känd mark och inte behöva titta alls på kartan. Något segt upp för bruket men vi gav oss f_n på att trampa hela vägen upp och till slut så var vi där. 5 timmar och 53 minuter efter starten och sträckan blev enligt GPS’en 7.52 mil.

På min facebook finns ett album med lite bilder samt den plottade vägen som GPS-lämnade efter sig, https://www.facebook.com/andreas.bartsch.9809/media_set?set=a.10151268338662706.1073741826.722162705&type=3

Åkare var: Andreas Bartsch & Markus Bartsch och det vi körde runt på var en Specialized Carv Comp 29″ samt en 3-4 år gammal Kona, 26″

Om Johan Ekroth

Jag är marknadschef på Addnature, vilket bl.a. betyder att jag är ansvarig för denna bloggen. Utöver att marknadsföra Addnature gillar jag att åka skidor, springa och cykla i skogen, kitesurfing, surf, skejt och kommer snart att börja klättra igen (så fort mina döttrar har åldern inne).
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s